OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD FUTSAL HASSELT - ZVK CELTIC HOUTHALEN '94  4-3 (3-3)

DATUM 12-05-2012

DOELPUNTEN 1’ 0-1 COPPOLA Fabrizio, 3’ 0-2 DURIC Semir, 11’ 0-3 NEJJAR Youssef, 13’ 1-3 PAPANICOLAU Petros, 15’ 2-3 WILLEMS Niels, 25’ 3-3 CAMMELLERI Fabrizio, 34’ 4-3 WILLEMS Niels

VERSLAG Celtic begint zonder de gekwetste Stoop aan de partij. Ook Huyuk stuurde als afscheidsgeschenk zijn kat naar Kuringen om nog steeds onbekende en duistere redenen. De rest van de groep begon de finale met een samenkomst en etentje vooraf bij Fratelli in Houthalen. Er werd vooral veel gelachen en de sfeer zat er meteen goed in.

Dat was ook te merken bij de aanvang van deze finale. Want al in de eerste minuut werd Hasselt koud gepakt als Sleypen op rechts oprukt en zijn maatje Coppola de 0-1 aan de 2e paal bedient. Twee minuten later kan Duric de bal recupereren. Achadoud loopt goed in het gat en Duric profiteert optimaal door de 0-2 hoog in doel te schieten. Na 10’ staat het al 0-3 als Sleypen hard uithaalt naar de 2e paal, waar Nejjar kan binnentikken. Hasselt is het noorden even kwijt, maar in de 13’ kan Papanicolau van op vrije trap scoren, 1-3. Twee minuten later haalt Willems verschroeiend uit en de aansluitingstreffer hangt in de winkelhaak. De wedstrijd kabbelt verder met kleine kansjes aan beide kanten, doch net voor de pauze scoort Cammalleri van tegen de zijlijn een lucky goal paal binnen, 3-3.

Na de pauze komt Sleypen na zeven minuten goed naar binnen en gaat Pans goed plat. Doch twee minuten later kan Cammalleri op rechts niet afgestopt worden en bedient hij Willems de 4-3. Celtic countert dan snedig, maar scoort niet. In de allerlaatste minuut komt er nog een slotoffensief met eerst een deviatie van Teodori net over op een schot van Coppola en Duric die tot twee keer toe Pans tegenkomt op zijn weg naar de verdiende gelijkmaker.

Jammer voor de gemiste kans om de Beker in de lucht te steken. Maar met opgeheven hoofd en een goed gevoel wordt het seizoen nu definitief afgesloten.